Spring til indhold

Ældre Sagen laver IT-hjemmebesøg

Ældre Sagens tre lokalafdelinger i Holbæk Kommune sender et korps på 16 frivillige ud som IT-venner til borgere
03.09.2014

Når der er borgere, der har brug for hjælp med fx. e-mail, NemID, e-boks og andre IT-værktøjer, så kan de fremover få besøg af én af Ældre Sagens 16 frivillige IT-venner. Hjælpen foregår i borgerens eget hjem, og i løbet af et par timer bliver de sat ind i, hvordan de forskellige systemer virker.

- Det er et fælles projekt for de tra lokalforeninger. Projektet er lavet i koordinationsudvalget for at nå ud til alle steder i kommunen, fortæller Klaus Pedersen, der er formand for Ældre Sagen Holbæk-Jernløse.

Supplement til anden hjælp

Holbæk Kommune tilbyder IT-kurser på Holbæk Bibliotek - Nemt på nettet - hvor man også kan komme og lære om forskellige IT-værktøjer, men med denne nye ordning, så kan man altså også få hjælpen i eget hjem.

- Det er et yderligere tiltag for at nå ud til dem, der er lidt usikre eller ikke kan finde ud af det, når de kommer hjem til deres egen pc, siger Klaus Pedersen.

Projektet med de nye IT-venner kører foreløbigt et år, og undervejs skal der følges op på, hvor mange der gør brug af tilbuddet.

Selv om det er Ældre Sagen, der tilbyder hjælpen, så behøver man ikke være en ældre borger for at få hjælp.

- Man skal ikke være 60+ år for at få hjælp, forsikrer Klaus Pedersen

 

Kontakt Ældre Sagen

 Feedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen