Spring til indhold

Velbesøgt møde om frivillig gældsrådgivning

Onsdag aften var 21 personer mødt op i caféen på Kulturkasernen for at høre mere om den frivillige gældsrådgivning i Holbæk
15.01.2015

Der var stor interesse for at høre mere om den frivillige gældsrådgivning i Holbæk, da der onsdag aften var informationsmøde i caféen på Kulturkasernen. Oprindeligt var mødet planlagt til at blive afholdt på FrivilligCenter Holbæk, men da der løbet af ugen kom flere og flere forhåndstilmeldinger, blev det besluttet at flytte mødet til de noget større lokaler på Kulturkasernen.

- Fremmødet var stort og stemningen var i top, fortæller Jens Albagaard fra FrivilligCenter Holbæk.

Der var bred opbakning til idéen om at etablere en frivillig gældsrådgivning i Holbæk. De fremmødte havde vidt forskellig baggrund, men fælles for dem alle var, at de gerne ville tilbyde at bruge deres egne erfaringer og kompetencer til at hjælpe andre mennesker i økonomisk nød.

- Vi tilbyder relevant uddannelse og oplæring, så alle frivillige gældsrådgivere har den samme ballast og den samme forudsætning for at hjælpe de mennesker, der kommer for at få hjælp til at få styr på deres økonomiske situation, siger Allan Lystrup fra De Frivillige Mentorer, der er én af initiativtagerne til den frivillige gældsrådgivning.

Opstart i april

- Der er allerede nu ca. 30 personer, der har meddelt, at de gerne vil være med i den frivillige gældsrådgivning. Vi holder derfor fast i vores målsætning om, at rådgivningen skal gå i luften 1. april 2015, fortæller Jens Albagaard, der er den anden initiativtager.

- Vi skal have gennemført en rekrutterings- og udvælgelsesproces, hvor vi vælger lige netop de frivillige, der passer aller bedst til en frivillig gældsrådgivning. Det er jo rent luksus, at der er så mange, der allerede nu gerne vil være med.

Når de rette frivillige er udvalgt, skal de gennemføre et træningsforløb på 3 gange 3 timer - og så er de klar til at tilbyde deres frivillige gældsrådgivning.

- Vi vil i løbet af de næste par uger ringe alle fra informationsmødet op for at få en opfølgende snak med dem om gældsrådgivningen, oplyser Allan Lystrup.

Efterfølgende vil der være åbent for at alle interesserede kan anmode om at være med i gældsrådgivningen.

- Alt det fortæller vi meget mere om, når vi kommer et par uger længere frem i planlægningen.Feedback

Sidst opdateret

06.10.2015

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard

Frivillig Gældsrådgivning i Holbæk

Frivillig Gældsrådgivning i Holbæk har åbent hver onsdag kl. 16.30-19.30 og du finder den på FrivilligCenter Holbæk, Rådhuspladsen 1, 4300 Holbæk.

 

Læs mere her