Spring til indhold

Frivillig i flygtninges fritid

Holbæk Kommunes frivillige fritidsguider har startet en særlig indsats for at hjælpe flygtninge. De skal have foden indenfor i foreninger og sportsklubber
08.09.2016

Fritidsguider er frivillige, der hjælper børn, unge og voksne, som har behov for støtte til at opnå et meningsfuldt fritidsliv. De har nu valgt, at de også vil gøre en særlig indsats for at få flygtninge integreret gennem sports- og fritidsaktiviteter.

”Vores fornemste opgave er at skabe tryghed, så dem, vi hjælper, får den bedste start i den forening, de vil være medlem af. Vi er med hele vejen - tager kontakt til foreningerne, er med til prøvetræning og hjælper med indmeldelse”, siger fællesskaber Peter Juul-Wiese, der er ansvarlig for fritidsguiderne.

Fritidsguiderne sætter en ære i at hjælpe børn, unge og voksne ud af ensomhed og ind i aktive fælleskaber, hvor nye venskaber kan opstå.

Frivillighed er en gave

Jack Stevnsborg er en af de frivillige fritidsguider. Han har været med i tre år, lige siden han blev pensionist. Gennem sit frivillige arbejde har han blandt andet været med til at hjælpe 37 flygtninge i gang med fodbold i Holbæk Fodboldklub og hjulpet 15 børn til at komme i gang med Hapkido karatetræning.

”For mig personligt har det været en stor tilfredsstillelse at opleve, hvor positive og engagerede de mennesker, som jeg har mødt, har været, og hvor interesserede alle har været i at inkludere alle i deres sport eller interesser”, fortæller han.

Bliv fritidsguide

Alle kan blive frivillig fritidsguide. Det eneste, det kræver, er, at man deltager i et indledende uddannelseskursus, så man er klædt på til arbejdet som fritidsguide. Derudover forventes det, at man deltager i to sparringsmøder pr. halvår, hvor man får mulighed for at tale med andre fritidsguider om, hvordan man tackler arbejdet som fritidsguide.

Kommende fritidsguider kan kontakte fællesskaber Peter Juul-Wiese fra Holbæk Kommune og høre mere. Peter har telefonnummer 72 36 72 10 og mailen pjw@holb.dkFeedback

Sidst opdateret

01.06.2017

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin