Spring til indhold

Holbæk Rideklub - et længe ønsket klubhus

Frivilligrådet bevilgede i 2014 22.000 kr. fra Aktivitetspuljen til Holbæk Rideklub, så de kunne få istandsat deres nye klubhus
22.03.2016

Bestyrelsen i Holbæk Rideklub fortæller her om, hvad bevillingen fra Aktivitetspuljen har betydet for deres forening.

I 1989 blev Holbæk Rideklubs baner, stalde og ridehus opført efter at have flyttet fra Dalen. Der var livlig aktivitet, men et klubhus var der desværre ikke råd til. Det har der heller ikke været siden da, da klubben efter konkurs og genopståen har haft en stor gæld til kreditforeningen. Derfor har klubben lige siden skullet overleve ved medlemmernes egen arbejdskraft, både i form af vedligehold, men også i form af indtægtsgivende aktiviteter. Sidstnævnte kunne være kurser, stævner og lign.

Der har dog altid manglet et klubhus. I ridehuset har vi en mindre skurvogn, men udendørs kun en lille bitte skurvogn til brug som speakervogn og på et tidspunkt købte vi et lille skur, som fungerede som sekretariat ved stævnerne. Men med tiden rådner alt slags træ og begge dele måtte fjernes. Holbæk Rideklub stod nu helt uden noget som helst, hvilket ville gøre, at vi ved hvert arrangement måtte ud og leje en vogn.

Dette kom klubkonsulent fra Dansk Rideforbund, Jesper Nielsen, for øre, og han havde tilfældigvis en større, men meget faldefærdig skurvogn stående, som vi måtte hente kvit og frit. Det krævede en del forberedelse: planering og støbning af grundlag, afhentning af vognen og en plan over istandsættelsen. Vognen kom endelig på plads, og glade var vi, selvom vi jo godt kunne se, at den krævede en hel del istandsættelse... og at vi nok ikke havde alle midlerne lige nu og her.

Derfor søgte vi Frivilligrådet om hjælp til istandsættelsen, så vi kunne få et sted at være. Det var med stor glæde, at vi fik tildelt 22.000 kr. helt ekstraordinært. Nu skulle vi endelig i gang.

Vognen blev nærmest strippet for alt. Ny udvendig beklædning, nyt tag med hældning, overdække og nedløbsrør. Alt blev malet, indvendigt som udvendigt. Vi fik sponsoreret et nyt trægulv samt kontormøbler. I dag mangler kun nye vinduer, men vi regner med at kunne udskifte dem her i 2016. Derudover skal vi også have lavet fast strøm.

Dette nye klubhus gør, at vi atter kan samles. Vi kan holde kurser, stævner, ridelejr og andre aktiviteter, så vi kan holde vores klub aktiv for både medlemmer og udefrakommende.

Så STOR TAK for hjælpen!

Billeder fra renoveringsprojektet

 Feedback

Sidst opdateret

22.03.2016

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard

Aktivitetspuljen

Hvert år uddeler Frivilligrådet 150.000 kr. fra Aktivitetspuljen.

Se, hvordan du søger penge fra puljen