Spring til indhold

Støtte til kunstværker i lokalområderne

Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune ønsker at støtte kunstværker i lokalområderne
07.01.2016

Udvalget har derfor afsat 70.000 kr. til at realisere lokale kunstprojekter, hvor lokale, anerkendte kunstnere i samarbejde med andre lokale kræfter skal udsmykke byrummet i deres eget lokalområde.

Kunst er en måde at kommunikere på. Kunst kan gøre os nysgerrige. Kunst kan skabe debat – og få os til at mødes og stå sammen. Kunst kan spørge til - og måske give nye svar på - hvad det er for et sted, vi bor. På den måde kan kunst være med til at undersøge og styrke lokale fællesskaber.

Alle interesserede i lokalområderne i Holbæk kommune er inviteret til en workshop mandag 25. januar 2016 kl. 19-21 i Café Habibi, Skarridsøgade 29, 4450 Jyderup, hvor de kan komme og høre, hvordan lokalområdet kan få del i disse penge til lokale kunstværker.

På workshoppen kan man bl.a. opleve et kunstfagligt oplæg om kunst i det offentlige rum af Charlotte Bagger Brandt fra Råderum. Emnet for oplægget er ”Inddragelse af lokale borgere”.

Hvordan kan man som borger være med til at skabe sin by gennem kunstneriske handlinger, spørger Charlotte Bagger Brandt retorisk.

Charlotte Bagger Brandt fortæller om kunstværker, hvor kernen af kunsten ligger i et krydsfelt mellem lokalt ejerskab, medskabelse og nye kreative fællesskaber. Hun vil blandt andet fortælle om projektet Museo Aero Solar, et borgerdrevet kunstprojekt, hvor 500 borgere i Hvidovre kommune sammen lavede et flyvende kunstværk, samt om en række urbane aktioner. Idéen med de urbane aktioner er at udfordre det konventionelle byrum og vise, hvordan alle kan være med til at skabe og sætte aftryk på byen på en kreativ og enkel måde.

 

Mere om Kunst og Fællesskaber

 Feedback

Sidst opdateret

20.01.2016

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard