Spring til indhold

Nyt fra Integrationsnetværket

Nyhedsmail om frivillighed og integration i Holbæk Kommune. Nyhedsmailen er til de frivillige, der er aktive med integration i Holbæk - og andre som godt vil følge med
02.01.2017

Tak for i år og godt nytår

Først vil jeg ønske jer alle en rigtig god jul og et rigtig godt nytår!

2016 har været et år, hvor flere er kommet til som frivillige integrations"hjælpere" og flere gode aktiviteter og grupper er startet. Lad os fortsætte den gode udvikling sammen i 2017, for der er ingen tvivl om, at vores nytilkomne medborgere har brug for kontakt og venskab, og støtte til at finde sig til rette her.

I 2017 vil vi lancere en hjemmeside og en app med oversigt over de frivillige integrationsaktiviteter.

Repræsentanter for flere af de frivillige grupper holdt et fælles møde i august, som vi kaldte "Frivillig Integrations Netværk Holbæk" (FINH). Vi holder næste fælles koordineringsmøde torsdag 2. februar kl. 17.15 på Jernbanevej 6 i kantinen. Tilmeld dig til mødet på marei@holb.dk.

Mange hilsner, Marianne Reinwald (marei@holb.dk)

 

 

Lidt om året der gik

I anledning af jule-årstiden har der været flere arrangementer, blandt andet en stor julefest for børnefamilier i Vipperød, en julefrokost i Baptistkirken og Julehygge med DFUNK.

Julefrokost i Baptistkirken

Selv om man ikke fejrer jul som mange traditionelt gør i Danmark, kan man jo godt have behov for at samles om hyggen her i december.

Ugerløse har holdt et fællesspisningsarrangement for tilflyttere, hvor de nytilkomne flygtninge lavede mad til nye Ugerløse-beboere fra ind- og udland. 

Fællesspisning i Ugerløse

Flygtningehjælpen holdt oplæg for foreningsaktive om Fritidspuljen og hvordan vi støtter nytilkomne i gang i fritids- og foreningslivet.

Integrationsrådet holdt arrangementet Fakta og Følelser på Elværket i Holbæk, hvor historier fra de unge flygtninge i teatergruppen Contact gjorde stort indtryk.

Fakta og Følelser

Røde Kors Integrationsgruppen fortsætter med at matche kontaktpersoner/-familier og flygtninge, og med rådgivning på sprogskolen.

Isefjordskunstnerne maler med unge og de har udstillet sammen på Kulturkasernen, Fællesudstillingen "Kulturmøde gennem kunst".

Og der har været flere arrangementer rundt omkring. Samtidig kører flere og flere grupper med lektiehjælp, hverdagsstøtte og netværkscaféer. Der er rundt omkring i kommunen mange aktiviteter og aktive grupper.

 

Bosætning

I løbet af året er der taget nye boliger i brug til midlertidig indkvartering, bl.a. i Elmelunden i Jyderup - ved siden af ældreboligerne, hvilket også har medført et grillarrangement for nytilkomne og de ældre, og nytilkomne der er startet på rickshaw-kursus for at kunne cykle de ældre en tur.

I Holbækhus startede indflytningen sidst i november. Der har været et fælles december-arrangement med hjemmebagte æbleskiver, og i det nye år starter en venskabscafé op i stueetagen.

De nedlagte ældre/plejeboliger Østergården i Undløse og Rosenvænget i Mørkøv bliver ikke taget i brug til flygtninge alligevel, da der er kommet færre flygtninge hertil end først forventet.

 

Økonomi til aktiviteter

Orange billet

Med DSB kan togturen fra Holbæk eller fx Jyderup til København gøres for 39 kr., hvis der er orange billet – og de skal købes 4 dage i forvejen.

Humanitær rabat

Mange museer og seværdigheder giver nedslag i entréprisen som en humanitær rabat til flygtning. Det er bedst, at du ringer og laver en aftale med stedet inden I tager derud, da det ikke altid er dem, der sidder i billetlugen, som kan tage stilling.

Fundraising

Find fonde og puljer I kan søge og få gode råd om fundraising hos FrivilligCenter Holbæk.

Mere om fundraising

På siden kan du også finde en guide til at logge ind på ForeningsTilskud.dk, hvor du kan søge information om fonde og puljer. Gratis adgang er "kun" til foreninger og frivilliggrupper.

Fritidspuljen

Fritidspuljen giver støtte til kontingent og fritidsudstyr for børn og unge op til 30 år, som er på integrationsydelse.

Fritidspuljen

 

§ 18 midler

Støtte til frivilligt socialt arbejde i Holbæk Kommune (§ 18 midler) har næste ansøgningsfrist 1. februar 2017.

§ 18 midler

Der er flere former for støtte til integrations aktiviteter, du er velkommen til at kontakte Integrations fælles-skaber Marianne Reinwald for en snak om mulighederne.

 

Sociale viceværter

De fire sociale viceværter støtter nytilkomne flygtninge, der bor i midlertidig indkvartering i at finde sig til rette og få en hverdag til at fungere, og med brobygning til lokalområde, frivillige, fritidsaktiviteter, og meget andet.

De fire sociale viceværter er fordelt således ift. indkvarteringerne:

 • Maher K: makha@holb.dk - indkvarteringer i Holbækhus, Tølløse og Ugerløse
 • Marianne J: marij@holb.dk - indkvarteringer i Svinninge, Agervang, Knudskovsparken og Vipperød
 • Thomas A: thand@holb.dk - indkvarteringer i Danhøj og Elmelunden
 • Henrik G: heger@holb.dk - indkvarteringer i Elmelunden og Holbækhus

 

Om børneattester

Børneattester indhentes via CVR-nummer. Det vil sige at frivilliggrupper, der ikke har dannet en forening ikke selv kan indhente attester. Hvis du er med i en gruppe, som ikke er en forening, kan I indhente børneattester via kommunen. Kontakt Marianne Reinwald for nærmere aftale.

 

Aktive grupper

Der er rundt omkring i kommunen mange aktiviteter og aktive grupper (FB = der er en Facebookgruppe):

Tag kontakt til Marianne Reinwald, hvis du vi have kontaktinformation til en gruppe eller vide mere om dem.

 • Bydelsmødrene
 • DFUNK – Dansk Flygtningehjælp, Lokalforening Ung-til-Ung Holbæk (FB)
 • Sportsklubber, nogle af dem der har nytilkomne som medlemmer: Holbæk B&I samt lokale klubber, Holbæk Cykelsport, Gå I gang, Budoskolen i Holbæk, svømmehold, Holbæk Volleyklub, m.fl.
 • Andre foreninger der aktivt inddrager nytilkomne: Vestsjællands tekstil- og vævekreds, Isefjordskunstnerne (FB), Holbæk Multikulturelle Kvindeforening (FB: ”HMK – Kadinlar Matinesi”), Skovvejens Blå Spejdere, Somalisk Dansk Venskabsforening, Tyrkisk-Islamisk Kulturforening, m.fl.
 • Fritidsguider
 • Lektiehjælp (ikke rådgivning): Børnelektiecafe i Vangkvarteret, Unge - og voksenlektiecaféen på biblioteket i Holbæk,
 • Q4300, Mentornetværk for kvinder
 • Røde Kors Holbæk, integrationsgruppen: Kontaktpersoner / venskabsfamilier, Indflytningshjælp, Midlertidige forældremyndighedsindehavere, og Åben rådgivning på sprogskolen.
 • Åben Kirke / Baptistkirken
 • Holbækhus Velkommen (FB)
 • Ladegårdsparken, flere aktiviteter, og Netværkscafé for flygtninge hver onsdag.
 • Vangkvarteret, flere aktiviteter
 • Café Habibi i Jyderup (FB)
 • Venligboerne Orø (FB)
 • Svinninge Frivilliggruppe
 • Frivillignet Tølløse
 • Frivillige i Ugerløse
 • Venskabscafé Vipperød (FB)
 • ”Venligboerne Holbæk” (FB) – en facebookside, som er for alle! Der er over 700 medlemmer, så brug den !!  Fx til at fortælle hvad I laver, reklamere for aktiviteter, søge frivillige, forære cyklen væk, og hvad du ønsker!

 

 

 

Modtag nyhedsbrevet

 Feedback

Sidst opdateret

16.04.2018

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard