Spring til indhold

Nyt fra Integrationsnetværket

Nyhedsmail om frivillighed og integration i Holbæk Kommune. Nyhedsmailen er til de frivillige, der er aktive med integration i Holbæk - og andre som godt vil følge med
12.10.2016

Fakta og følelser

Kommunens integrationsråd havde arrangeret "Fakta og Følelser" på Elværket 20. september. Med næsten 200 deltagere var nogle af jer nok tilstede. Hvis du vil se eller gense lidt fra aftenen, var der et direkte indslag i TV Øst, som kan ses via nedenstående link.

Indslag på TV Øst

 

Fritidspuljen

Fritidspuljen fra Dansk Flygtningehjælp giver støtte til kontingent og fritidsudstyr for børn og unge op til 30 år fra familier på integrationsydelse. Se mere på nedenstående link. Du kan også rette henvendelse til integrationsfælles-skaber Marianne Reinwald på marei@holb.dk

Fritidspuljen

 

Oplæg om nyere lovgivning på integrationsområdet

Torsdag 3. november kl. 17.15 på Jernbanevej 6 (kantinen) holder Hanne Lund fra Integrationsafdelingen i Holbæk Kommune et oplæg og besvarer generelle spørgsmål om nyere lovgivning på integrationsområdet. Flere frivillige har ønsket dette – ikke for at være "sagsbehandlere", men for at kunne orientere sig ift. de krav og forventninger, der stilles til flygtninge i dag.

Efter Hannes oplæg er der tid til spørgsmål og debat. Dog ikke om personsager. Vi slutter senest kl. 19.00.

Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

 

Sociale viceværter

Der er fra sommeren 2016 ansat fire sociale viceværter i Holbæk Kommune. De skal arbejde med de flygtninge der bor i midlertidige indkvarteringer. Opgaverne er at støtte de nytilkomne i at finde sig til rette og få en hverdag til at fungere, og med brobygning i lokalområde, kommune, fritidsaktiviteter og meget andet.

De fire sociale viceværter har nu fordelt sig således ift. indkvarteringerne:

  • Maher: makha@holb.dk - indkvarteringer i Tølløse, Ugerløse, Pølsekrogen, Skolegade
  • Marianne J: marij@holb.dk - indkvarteringer i Svinninge, Agervang, Knudskovsparken
  • Thomas: thand@holb.dk - Danhøj
  • Henrik: heger@holb.dk - Elmelunden - og sammen med Thomas i Stigs Bjergby

I Vipperød er Stevan ansat som vicevært (stevan@socialcare.dk). Han har ikke de samme brobyggeropgaver som de fire andre, da han er ansat på en anden slags kontrakt.

 

Turen går til...

Mange steder giver de god rabat til flygtninge, man kan ringe til inden og spørge om de giver "humanitær rabat". Det gør de fx i Sagnlandet Lejre, Vikingeskibsmuseet, Gerlev Legepark, Kronborg – og måske også flere steder i Holbæk-området. Der er mange gode ting at se i Holbæk. Hvis I vil på længere ture, er her et spændende forslag:

Udstilling: "Migrationspolitik" på Statens Museum for Kunst - 10. september til 6. november 2016

 

Facebook – Venligboerne Holbæk

Husk at I alle er velkomne til at bruge Facebooksiden "Venligboerne Holbæk" til at fortælle den gode historie, reklamere for aktiviteter, søge frivillige, forære cyklen væk – alt hvad I ønsker.

Venligboerne Holbæk på Facebook

 

Om børneattester

Børneattester indhentes via CVR-nummer og NemID. Det vil sige, at frivilliggrupper, der ikke har dannet en forening, ikke selv kan indhente attester. Hvis de grupper, der ikke er en forening ønsker at indhente børneattester, kan I gøre det via kommunen og integrationsfælles-skaberen Marianne Reinwald på marei@holb.dk

 

 

 

Modtag nyhedsbrevet

 Feedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen