Spring til indhold

Inspirationsaften om landsbyledelse

Fra foreningsledelse til landsbyledelse – hvilken form for ledelse har vi brug for i et levende lokalområde?
18.10.2017

Landsbyledelse er ikke en person, men en funktion. Det er den funktion, der evner at italesætte den unikke identitet, samskabe den attraktive vision og faciliterer den involverende proces.

Tidligere har foreningslivet været den funktion der i landsbyerne gav sammenhængskraften og skabte liv, samtaler og tryghed. Men ikke nødvendigvis udvikling og fornyelse. Derfor skal der mere til i dag end et godt foreningsliv og en god foreningsledelse. Forandringerne i det omkringliggende kommunale, nationale og globale miljø præger også livsmulighederne helt lokalt og kræver helt nye tiltag.

Hvad gør vi?

For at overleve som lokalområde har vi brug for at være i konstant bevægelse. Både med fingeren i jorden, det er det vi kalder vores stedbundne identitet. Men også frem mod noget alle synes om, det er det vi kan kalde en attraktiv vision. Men mest af alt i en konstant udviklingsproces, hvor vi har de fleste med til at skabe livsmulighederne sammen. At skabe mulighederne sammen er vigtigt. Både sammen med storkommunen og det store globale netværk. Men vigtigst sammen lokalt, mellem kirke, foreninger, virksomheder, borgere og offentlige institutioner.

Vi har brug for en ny ledelsesform, der ikke hænger på enkeltpersoner, men på strukturen i landsbyen. En rolle eller rettere funktion der søger for samtaler, samskabelse og konstant udvikling.

Det er denne "lille" funktion, der skal fremelskes i enhver landsby. Landsbyledelsen, kan den kaldes. Den der på sigt vil gøre den store forskel mellem afvikling og udvikling.

Inspirationsaften

Holbæk Kommune inviterer til inspirationsaften med Tyge Mortensen, der er forstander på Landsbyhøjskolen. Han vil lede en workshop om landsbyledelse.

Inspirationsaftenen afholdes mandag 30. oktober 2017 kl. 17-22 på Møllevang Ældrecenter, Ørnevej 50, 4370 St. Merløse.

Tilmelding

Interesserede ildsjæle i lokalområderne kan tilmelde sig inspirationsaftenen ved senest 25. oktober 2017 at sende en mail til Lone Nørgaard Larsen på lonnl@holb.dk. Ved tilmelding oplyses navn, telefon og lokalområde.

Programmet for aftenen er:

  • Kl. 17.00: Ankomst og opstartsproces
  • Kl. 17.30 ca.: Smørrebrød og "lidt af hvert" meddelelser
  • Kl. 18.30 ca.: Workshops i landsbyledelse
  • Kl. 21.30 ca.: Opsamling
  • Kl. 22.00 Afslutning

Der serveres kaffe og kage i løbet af aftenen... og det er GRATIS at deltage!

Tilmelding

 Feedback

Sidst opdateret

18.10.2017

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard