Spring til indhold

Nyt fra Integrationsnetværket

Nyhedsmail om frivillighed og integration i Holbæk Kommune. Nyhedsmailen er til de frivillige, der er aktive med integration i Holbæk - og andre som godt vil følge med
24.08.2017

Læs i denne nyhedsmail om Vild med Dansk, jobsøgning, frivilligt integrationsnetværk, rådgivning, økonomisk støtte og digital kommunikation...

 

Vild med Dansk på udflugt

"Vild med Dansk"-holdet fra Ugerløse har været på sommerudflugter. De har blandt andet været i Rundetårn, Trinitatis Kirke, Amalienborg og i Kongens Have. Der bliver set og talt meget om dansk historie og de har det sjovt på turene. Udgifter til entré og transport betaler de delvist selv og delvist med midler, de har fået fra en pulje.

 

Hjælp til jobsøgning for integrations-borgere

Et nyt initiativ starter op 11. september på Holbækhus og i Vipperød/Roskildevej: Hjælp til Jobsøgning åbner hver mandag klokken 16-19.

Mange af integrationsborgerne bruger smartphone til alt på internettet og har ikke nogen PC. Det kan være ret besværligt at søge job, skrive ansøgning osv. på en lille smartphone-skærm og uden tekstbehandlingsprogrammer. Vi har fået hjælp af Seniorer uden Grænser, en gruppe der sætter brugte computere i stand, og de har doneret 10 brugte bærbare til projektet. Derfor kan vi nu åbne jobsøgningscafé på Holbækhus og i Vipperød. Der vil være en social vicevært til stede til at hjælpe, og vi vil meget gerne have frivillige med også.

I jobsøgningscaféerne kan integrationsborgerne:

  • Låne en PC til at finde stillingsopslag og skrive ansøgning og CV på
  • Få hjælp til sin jobsøgning; det vil sige til at skrive ansøgning, forbedre sit CV, forstå hvad det er arbejdsgiver søger efter, og hvor/hvordan man kan lede efter ledige stillinger på nettet

Man skal have sin egen smartphone med for at forbinde PC til internettet.

Vil du hjælpe i jobsøgningscaféen? Så kontakt integrations fælles-skaber Marianne Reinwald (marei@holb.dk / 72 36 39 34).

 

Frivillig Integrations Netværk Holbæk - FINH

Mød DFUNK, Dansk Flygtningehjælp Ungdoms Holbæk gruppe i FINH, der er et koordineringsmøde for frivillige, der er aktive med integration af vores nye medborgere i Holbæk Kommune. Mødet afholdes torsdag 31. august kl. 17.30-19.30 (senest) på Jernbanevej 6, 4300 Holbæk (i kantinen).

På mødet vil Nawal fra DFUNK Holbæk fortælle om, hvad de laver og hvordan de samarbejder i ungdomsgruppen. Desuden vil vi fortsætte erfaringsudveksling mellem grupperne/aktiviteterne, drøfte nye idéer og finde ud af hvordan vi kan støtte hinanden og integrationen fremover.

Tilmelding = Sandwich. På grund af det skæve mødetidspunkt, som rammer aftensmadstid, så er der sandwich til dem, der tilmelder sig mødet senest mandag 28. august på mail marei@holb.dk eller sms 72 36 39 34.

 

Rådgivninger

"Drop in" på Jernbanevej

I Borgerservice på Jernbanevej starter en ny "drop in"-rådgivning målrettet integrationsborgere. Idéen med rådgivningen er, at det skal være lettere at få afklaret forskellige mindre eller generelle spørgsmål uden at behøve vente på en mødetid med en sagsbehandler. Der vil være arabisk- og tigrinyatolke tilstede.

Til gengæld ophører sagsbehandlerne med den rådgivning, de har kørt på sprogskolen om tirsdagen.

Røde Kors på Lundemarksvej 24

Frivillige fra Røde Kors fortsætter deres rådgivning på sprogskolen hver tirsdag kl. 10.00-12.30. Der er oftest en frivillig med, som taler arabisk.

Flersprogede

Flygtninge kan også kontakte jurarådgivningen, der består af frivillige jurastuderende, ofte med fler-sproglig baggrund. De har åben for telefonisk henvendelse mandag kl. 18-20 og torsdag kl. 14-16, på tlf. 53 26 37 46 eller pr. mail kontakt@jurarådgivningen.dk.

Flygtninge kan også få rådgivning, ofte fler-sproglig, hos Refugees Welcome på mail kontakt@refugeeswelcome.dk.

Borgerrådgiver i Holbæk

Per Timm Jensen er borgerrådgiver for alle borgere i Holbæk Kommune. Hans vigtigste opgave er at sikre retssikkerheden i sager mellem borger og kommune. Per kan fx. hjælpe med vejledning, en bisidder eller hjælp til sags- og klagebehandling.

Læs mere om borgerrådgiveren her på www.holbaek.dk/borger/personlige-forhold/hjaelp-og-raadgivning/borgerraadgivningen

Man kan ringe på tlf. 72 36 55 87 for at bestille tid for evt. samtale eller skrive mail til pertj@holb.dk

 

Økonomi

Til fritidsaktiviteter

Hvis en person på integrationsydelse ikke selv kan betale for en fritidsaktivitet, kontingent og lignende, så kan de kontakte:

  • Vedrørende børn: kontakt skolen eller asylteamet
  • Vedrørende voksne: kontakt integrations fælles-skaber Marianne Reinwald

Desværre modtager Dansk Flygtningehjælps Fritidspulje stadig ikke nye ansøgninger. De har i alt sendt værdibeviser ud til mere end 7.000 flygtningebørn og unge flygtninge rundt omkring i hele landet, så puljens midler er opbrugt. De arbejder på at sikre Fritidspuljens fremtid og er bl.a. i dialog med flere fonde, så puljen forhåbentlig kan åbnes igen hurtigst muligt.

Vores lokale frivillige Fritidsguider støtter stadig både børn, unge og voksne i gang i forenings- og fritidslivet. Kontakt dem via integrations fælles-skaberen.

Støtte til frivilligt socialt arbejde (§ 18 midler)

Næste deadline for ansøgning er den 1. oktober.

Find mere information og ansøgningsskema her: https://holbaek.dk/kultur-og-fritid/foreninger/puljer-og-tilskud/stoette-til-frivilligt-arbejde-for-socialt-udsatte-18-puljen  

Aktivitetspuljen

Byrådet i Holbæk har bevilget 150.000 om året til Aktivitetspuljen. Midlerne fordeles af Frivilligrådet og der er løbende ansøgningsmulighed.

Find mere information og ansøgningsskema her: www.frivilligcenterholbaek.dk/aktivitetspuljen

Venner Viser Vej Puljen (Røde Kors)

Puljen kan søges af alle frivillige, til dialogmøder og events der støtter det lokale samarbejde og findes her: https://www.rodekors.dk/bliv-frivillig/venner-viser-vej

 

Hjælp til digital kommunikation (på arabisk)

Her er link til tre små animationsfilm fra Digitaliseringsstyrelsen. Filmene er både på dansk og på arabisk og forklarer om Digital Post, Nem-Id og Nem-SMS:

https://digst.dk/digital-service/digital-inklusion/vejledningsmaterialer/animationsfilm/arabiskFeedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen