Spring til indhold

Kommunalbestyrelsen forsikrer frivillige

Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune har besluttet at forsikre de frivillige, der yder en frivillig indsats for Holbæk Kommune.
29.06.2018

Fra den 1. juli 2018 vil de frivillige, der yder en frivillig indsats for Holbæk Kommune være forsikret via kommunens egen forsikringsordning. Forsikringen dækker både ulykke og ansvar. I forvejen har frivilligt arbejde for Holbæk Kommune været dækket via den almindelige arbejdsgiverforsikring, men nu er også frivillige indsatser dækket.

Et eksempel på en frivillig indsats for Holbæk Kommune kunne være frivillige, der arrangerer aktiviteter på et plejecenter eller i en vuggestue. Frivilligt arbejde for Holbæk Kommune kan eksemplificeres ved De Frivillige Mentorer, der hjælper sårbare unge, og Frivillig Gælds- og Økonomirådgivning, der rådgiver borgere med økonomiske udfordringer.

Der skelnes mellem om man er individuelt frivillig for Holbæk Kommune eller om man er frivillige i en forening, der yder en frivillig indsats for Holbæk Kommune. Hvis man er frivillig via en forening, så er det fortsat foreningen selv, der skal tegne forsikring for sine frivillige.

Holbæk Kommunes forsikring af de frivillige træder som nævnt i kraft pr. 1. juli 2018 og bliver evalueret efter to år. Herefter vil det blive besluttet om forsikringsordningen skal fortsætte.Feedback

Sidst opdateret

29.07.2018

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard