Spring til indhold

Udviklingsmidler til fire lokalområder

Udvalget for Kultur og Fritid har uddelt 300.000 kr. til udviklingsprojekter i fire lokalområder.
08.10.2018

De fire lokalområder i Store Merløse, Kirke Eskilstrup, Jyderup og på Tuse Næs har fået hver 75.000 kr. til udviklingsprojekter i deres respektive lokalområde. Det er Udvalget for Kultur og Fritid, der på deres seneste møde har uddelt de i alt 300.000 kr. fra Lokalområdernes Udviklingspulje.

Der kom i alt seks ansøgninger til puljen, hvorfra der skulle uddeles de fire portioner à 75.000 kr.

Projekterne spænder vidt i temaer og viser, hvor stort engagement og lyst til at ændre på tingenes tilstand, der er i lokalområderne i Holbæk Kommune.

Meget Mere Merløse

I Store Merløse har bylauget modtaget 75.000 kr. i tilskud til at få etableret et udendørs, overdækket opholdsrum med hyggeområde midt i byen. Opholdsrummet placeres ved den multifunktionelle idræts- og aktivitetsplads, som er en del af Meget Mere Merløse.

Tag over spejderne

I Kirke Eskilstrup har KFUM-Spejderne fået 75.000 kr. i tilskud til at få udskiftet tørvetaget på deres spejderhytte. Hytten bliver ikke bare brugt til de almindelige spejderaktiviteter, men danner også rammen om den årlige Sankt Hans for hele byen.

Bedre lyd i Jyderup

I Jyderup har en projektgruppe bestående af Kulturgruppen, Tornved Lokalhistoriske Forening, Jyderup Musikforening og Jyderup Erhvervsforening fået 75.000 kr. i tilskud til at opgradere Skarridsøsalen med ny lyd og nyt AV-udstyr. Salen bruges af mange lokale foreninger til forskellige aktiviteter og arrangementer.

Badebro på Bognæs

På Tuse Næs har Grundejerforeningen Bognæs fået 75.000 kr. i tilskud til at etablere en offentlig tilgængelig badebro med tilhørende krible-krable-bassin til børnene.

Det er planen, at Lokalområdernes Udviklingspulje hvert år skal uddele 300.000 kr. til udviklingsprojekter i lokalområderne. Næste ansøgningsfrist bliver 1. marts 2019.Feedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen