Spring til indhold

Børneattester kan nu hentes digitalt

Foreninger kan nu indhente en digital udgave af de lovpligtige børneattester for instruktører, trænere, ledere og andre med lederansvar for børn og unge under 15 år
04.04.2014

Her fra 1. april 2014 kan børneattesterne udfyldes digitalt af foreningslederne. Attesten udstedes kun, hvis personen giver samtykke til, at børneattesten må sendes til foreningen.

Sådan gør du

For at bestille en børneattest digitalt skal du have en medarbejdersignatur eller en virksomheds-NemID og adgang til foreningens digitale postkasse. Du skal også have navn og personnummer på de eller person, du skal bestille en børneattest på.

Din anmodning om samtykke sendes automatisk til personens digitale postkasse og kræver derfor, at borgeren har NemID, adgang til sin digitale postkasse og har accepteret at modtage post fra det offentlige i sin digitale postkasse.

Log på NemID og bestil den digitale børneattest her

Frem til 1. november 2014 kan foreningen stadig indhente børneattester i papirform. Herefter er det kun muligt at indhente digitale børneattester.

Foreningerne skal indhente attesten før ansættelsen af en træner, instruktør eller anden person, som skal have vedvarende og direkte tilknytning til børn under 15 år.

Læs mere om børneattester her.Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard