Spring til indhold

Diskotek for handicappede igen en succes

Lørdag 13. september var der for anden gang diskotek for handicappede på Elværket i Holbæk
23.09.2014

"Hvornår bliver der diskotek næste gang?"

Det spørgsmål møder Annica Granstrøm næsten hver gang hun kommer på Kildehaven i Svinninge. Annica er pårørende til en beboer på Kildehaven, der er et bosted for unge, voksne handicappede. Her kan de leve et aktivt og selvstændigt liv i fællesskab.

Idéen opstår

For et års tid siden fik Pårørenderådet på Kildehaven den idé, at de gerne vil forsøge at planlægge en diskoteksfest for beboerne. De fik meget hurtigt opbakning til idéen af Kildehaven, en frivillighedskoordinator fra Holbæk Kommune og et lokalt bestyrelsesmedlem fra ULF (Udviklingshæmmedes Landsforbund).

På et fællesmøde med Beboerrådet på Kildehaven fik de diskuteret, hvilke ønsker beboerne selv havde til aktiviteten. De ville rigtig gerne have mulighed for at møde unge, voksne handicappede fra andre bosteder. Og vigtigst af alt, så ville de gerne have, at det skulle være så tæt på et "rigtigt" diskotek som muligt.

- Der skal være professionel DJ og musik - med lysshow og det hele, som én af beboerne sagde.

Inspiration og erfaringer

- Vi kontaktede Koglerne i Roskilde for at høre dem ad, hvordan de arrangerede deres diskotek på Crazy Daisy, og hvor mange der kom for at få en fornemmelse af, hvad vi kunne forvente, fortæller Annica Granstrøm.

Der blev samlet et styregruppe med repræsentanter fra Pårørenderådet, Kildehaven, Holbæk Kommune, ULF og Elværket.

- Vi havde kendskab til Elværket i forvejen, og synes at det kunne være spændende at holde det der. Faciliteterne er gode der med handicapadgang mv.

Frivillige hjælpere

Det er styregruppen, der står for langt det meste arbejde: planlægning, økonomi, reklame, evaluering og meget mere.

- Der er andre frivillige, der på dagen hjælper til med at holde alle deltagerne i godt humør. De står også i baren, rydder lidt op og hjælper med at gøre Elværket klar til fest.

Glade - og danseglade - deltagere

- At vi kan sælge så mange billetter viser, at vores deltagere er rigtig glade for diskoteksfesten, fortæller Annica Granstrøm.

- Dansegulvet bliver fyldt op allerede fra kl. 19, når DJ'en går på. Der er næsten ingen tilbage ved bordene - man får næsten kuldegysninger af glæde.

Når Annica kommer på Kildehaven, får hun næsten hver gang spørgsmålet: "Hvornår bliver der diskotek næste gang?"

Vi bliver ved, men har brug for hjælp

Styregruppen har allerede planlagt det næste diskotek, der bliver lørdag 7. marts 2015 på Elværket.

- Vi bliver selvfølgelig ved med at lave Diskotek for handicappede. Deltagerne er så glade for det.

- Men vi har brug for velvillige sponsorer, der kan hjælpe os med at holde billetprisen nede, så alle deltagerne bliver ved med at have råd til at kunne tage med, slutter Annica Granstrøm af.

 

Diskotek for handicappede (Facebook)

 

Diskotek for handicappede

 Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard