Spring til indhold

Foreninger er klar til skolesamarbejde

Idrætsforeninger landet over er klar til at intensivere samarbejdet med folkeskolerne, men frygter også pres på træningstider og færre medlemmer
14.08.2014

På tredje skoledag med den ny skolereform lyder meldingen fra flere idrætsforeninger, at de er klar til at indlede eller intensivere samarbejdet med den lokale folkeskole – måske endda mere klar end skolerne er.

Det er for eksempel tilfældet i Holstebro, hvor badmintonklubben har henvendt sig til to lokale skoler.

- Problemet for skolerne lige nu er, at de har så travlt. De er i gang med at implementere det, de skal, så de har ikke tid til at tage os ind også, siger Finn Ejlersen fra Holstebro Badminton Klub.

Flere medlemmer

- Rolf Krake Skolen har meldt tilbage, at de er klar senere, for eksempel når de skal i gang med indendørs sport efter efterårsferien. Hvad samarbejdet så kommer til at bestå i, ved vi ingenting om endnu, siger Finn Ejlersen.

Holstebro Badminton Klub vil gerne bruge samarbejdet til at tiltrække flere medlemmer:

- Vi vil rigtig gerne have nogle unge til at interessere sig for badminton og i sidste ende score flere medlemmer, siger Finn Ejlersen.

Lige fra skole

Holstebro Badminton Klub har typisk træningstid fra kl. 15.30 og haft succes med, at børnene går direkte fra skole til badminton.

- Så er forældrene fri for at skulle frem og tilbage. Den "convenience" der ligger i at gå lige fra skole til sport er klart noget forældrene gerne vil have. Jeg tror også at børnene gerne vil, siger Finn Ejlersen, der endnu ikke har tilbagemeldinger fra børn, der har været for trætte til at dyrke badminton og hellere ville hjem.

Liffen i Lystrup

I Lystrup IF ved Aarhus har de også en såkaldt "gåbus" fra Lystrup og Elsted skole. Lystrup IF har også en idrætsfritidsklub, hvor børnene kan gå til idræt fra kl. 13.

- Da skolereformen kom på tapetet startede vi med at tage en dialog med skolerne om vores idrætsfritidsklub, men det var de ikke hooked på. Det er simpelt brødnid fra deres side. Vi blev dog ikke tøsesure af den grund, siger Niels Havig, hovedformand i Lystrup IF, der har 6344 medlemmer i 13 afdelinger.

Arbejdspladser

Liffen har hidtil haft godt 80 børn og 4-5 arbejdspladser, som idrætsforeningen skal betale for.

- Derfor skal vi sikre, at vi har et grundlag for det. Vi håber, at det kommer til at hænge sammen. Ellers må vi skubbe det. Forældrene er glade for tilbuddet om en times idræt hver dag.

Niels Havig undrer sig over, at kommunen ikke støtter op om at etablere et samarbejde om Liffen.

- Det er lidt sært, at kommunen støtter op om al mulig idræt, men at man ikke vil samarbejde der, siger hovedformanden.

Tilbyder åbent hus

Mens skolerne meldte pas i forhold til Liffen, er de åbne for samarbejde på andre områder:

- Da vi tog en dialog om, hvad vi ellers kan samarbejde om var de med på den med det samme, siger Niels Havig.

Planen er at LIF's mange afdelinger – mere en 13 - inviterer til åbent hus. For eksempel vil tennisafdelingen åbne banerne for skolebørnene i uge 38.

- Det er sat i gang. Begge skoler har taget godt imod det, siger Niels Havig og tilføjer:

- Vi ved godt at skolerne ikke har så mange penge, så vi kommer med instruktører.

Tæt samarbejde i Sundeved

I Badmintonklubben Blans Sundeved i Sønderjylland er de klart til et tæt samarbejde både om begyndere, talenter og emnedage.

 Feedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen

Mere fra DGI

Denne nyhed er skrevet af DGI.

Du kan læse flere nyheder fra DGI her