Spring til indhold

Forsikring af frivillige

Når man laver frivilligt arbejde, så bør man også være forsikret i samme udstrækning som alle andre
22.05.2014

Gennem en længere periode har FrivilligCenter Holbæk sammen med frivillighedskoordinatorerne i Holbæk Kommune kæmpet for at få lov at tegne en fritidsulykkesforsikring for de frivillige, der laver frivilligt arbejde for eller sammen med kommunen.

Det har hidtil været "ulovligt" for en kommune at tegne sådan en forsikring, idet Indenrigsministeriet har underkendt denne mulighed. I Socialministeriet har man dog udarbejdet et "Barriere- og løsningskatalog", der er fyldt med gode forslag til, hvordan man styrker det frivillige arbejde.

Ét af disse forslag er at gøre det muligt for en kommune at tegne en forsikring for sine frivillige. Det har man så valgt gøre i en enkelt kommune - allerede inden ministeriet har gjort det til en reel mulighed.

- Derfor tænkte vi her i Holbæk Kommune, at det kunne vi vel så også gøre. Vi bad derfor om et tilbud fra et forsikringsselskab, og da vi fandt det meget fordelagtigt, så valgte vi at sige "ja tak" til det, fortæller Jens Albagaard fra FrivilligCenter Holbæk.

- Desværre blev vi stoppet i 11. time, da det igen fra Indenrigsministeriet blev oplyst, at det ikke var muligt at gøre det endnu for en kommune.

Derfor er der endnu ikke tegnet en forsikring for de frivillige, der udfører frivilligt arbejde for eller sammen med Holbæk Kommune.

- Vi har dog ikke givet op endnu, og vi arbejder benhårdt på at kunne tilbyde de frivillige denne forsikring. Indtil videre skal man dog fortsat have sin egen fritidsulykkesforsikring til dækning af skader i forbindelse med det frivillige arbejde. Nogle er så heldige, at de er medlem af en forening, der har forsikringer til dækning af skader.Feedback

Sidst opdateret

04.01.2018

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard