Spring til indhold

Haver for alle - midt i byen

Hvad gør man, når man som bybo har grønne fingre, men ikke nogen have? Man laver byhaver!
04.03.2014

I sommeren 2012 fandt en gruppe grønne mennesker i Fredericia sammen og skabte idegrundlaget for bevægelsen Grow Your City. Projektet går i al sin enkelthed ud på at dyrke afgrøder midt i byen.

På en grund, der tidligere husede Fredericia Skibsværft, har bevægelsen etableret over 700 plantekasser, der er blevet fyldt med urter og planter. Det samlede billede udgør én stor byhave på havnen i Fredericia.

Åbent for alle

Byhaven tiltrækker folk i alle aldre, og der er plads til alle. Man udelukker ingen og kan for kun 25 kr. pr. plantekasse deltage i fællesskabet - midt på havnen.

Udover plantekasserne er der også stillet flere insekthoteller op, mens plantekunst og fuglekasser pryder væggene rundt om haven. Midt på grunden er der et køkken, så folk kan komme og grille en lun sommeraften. Der er også en skurvogn, lugeentusiasterne kan trække ind i, hvis der bliver regnvejr. Som noget nyt i 2013 har bevægelsen etableret et drivhus, hvor man for 50 kr. kan leje en plantekasse og der er etableret et alderdomshjem for burhøns.

Grow Your City i Fredericia giver også mulighed for at byens skoler og institutioner kan komme ned i byhaven og bruge den til aktivitet og undervisning.

Byhaver på Holbæk Havn

På havnen i Holbæk er der store ubenyttede områder, så måske er der nogen i Holbæk, der kunne tænke sig at starte en lokal Grow Your City-bevægelse her i byen.

FrivilligCenter Holbæk hjælper gerne med at skabe kontakt mellem interesserede borgere, og hjælpe bevægelsen godt på vej med projekt- og idéudvikling.

Kontakt os på frivilligcenter@holb.dk og få en snak om mulighederne.

Mere om Grow Your City

Vil du vide mere om Grow Your City i Fredericia, så kan du læse mere på dette link:Feedback

Sidst opdateret

16.04.2020

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard