Spring til indhold

Hvad stiller du op med besværlige frivillige?

Hvis en frivillig er en klods om benet for en organisation, hvad stiller du så op? Skal du fyre den frivillige? Og i så fald, hvordan gøres det så uden at organisationen får et dårligt ry?
02.11.2013

Værdsættelse er et nøgleord, når det kommer til ledelse af frivillige. Men hvis en frivillig er en klods om benet for en organisation, hvad stiller du så op? Skal du fyre den frivillige? Og i så fald, hvordan gøres det så uden at organisationen får et dårligt ry?

Disse spørgsmål tager Camilla Steskow under lup i en artikel, som bygger på hendes speciale, der er udarbejdet under kandidatuddannelsen i International Virksomhedskommunikation ved Syddansk Universitet i Odense.

Du kan her læse indledningen af artiklen. Den resterende del af artiklen kan læses på linket nedenfor.

Frivillighed er en smuk ting, og selvom det kan føles som en hellig oase i en verden, hvor meget handler om, om man nu også får det, man har krav på, har frivilligheden både gode og mindre gode sider.

 

 

 

Vi pakker ofte frivillighed ind i glanspapir af idealisme, men af og til når papiret ikke hele vejen rundt om pakken. Der opstår situationer, hvor man må indse, at en frivillig er en større udgift end ressource. Måske er den frivillige en stopklods, fordi han eller hun ikke udretter noget og som resultat deraf har en demotiverende effekt på andre i organisationen. Det kan også være, at den frivillige er for aktiv; måske gør vedkommende mere, end han eller hun har mandat til, såsom at træffe beslutninger på organisationens vegne. Nogle frivillige har en uacceptabel opførsel over for organisationens brugere, mens andre har en dominerende eller sårende opførsel over for deres medfrivillige.

Disse er alle udfordringer, der i værste fald kan få brugere og ellers ressourcestærke og motiverede frivillige til at forlade organisationen, hvis ikke der tages hånd om det i tide.

Læs resten af artiklen her.

Rapporten

Du kan læse hele rapporten - Hvad stiller man op med besværlige frivillige? - her.

 Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard