Spring til indhold

Legebande giver glæde og ansvar

Under dækket "Legebanden" bruger elever fra Katrinedalskolen i Kundby hver uge deres fritid på at lave aktiviteter for børnene fra børnehuset
20.08.2014

I samarbejde med kommunens frivilligkoordinator indledte Kundby Børnehus og Katrinedalskolen i efteråret 2013 et samarbejde kaldet 'Legebanden'. Idéen er, at børn fra 5.-6. klasse tilrettelægger sjove lege i samråd med pædagogerne, for herefter at gennemføre dem sammen med en mindre grupper børn i alderen 4-6 år fra børnehuset.

Legebanden i Kundby startede med de to 6. klasseelever Geerthikan og Mathilde, som så det som en mulighed for få en anderledes aktivitet ind i hverdagen. De to fandt hurtigt ud af, at det var både hyggeligt og sjovt at være en del af Legebanden, og derfor besluttede de sig for at invitere to af deres venner med; Nicoline og Sebastian.

- I starten gjorde jeg det for at fordrive tiden, men nu er det blevet en slags hobby, fortæller Sebastian, der sammen med de tre andre fremstår som rollemodeller for børnene i børnehuset.

Kan ikke holde sig væk

Selvom det kun er en gang om ugen, at de fire folkeskoleelever besøger Kundby Børnehus, så kan medlemmerne af Legebanden ikke holde sig tilbage fra at komme andre dage.

- Nogle gange kommer jeg forbi, hvis jeg skal vente på bussen. Det er måske kun en halv time, men det er så hyggeligt at være her, fortæller Geerthikan. Han skiftes med de andre til at stå for aktivitet for og med de mindre børn – aktiviteter, hvor der lægges vægt på bevægelse. Drengen kører for det meste mooncar eller leger dåsekast, imens pigerne hopper på hoppepude eller gynger med børnene.

Samarbejde med pædagoger

Pædagogerne Lone og Vicky fra Kundby Børnehus er tilknyttet Legebanden, og de ser, hvordan alle involverede parter får fordel ved projektet.

- Det skaber gode venskaber, og det er sjovere for de små at lege med nogle, som er tættere på dem selv. 'Legebanden' får til gengæld en ansvarsfølelse, og de kan føle sig mere selvsikre, når de skal stå frem for andre, fortæller Lone, der også selv bliver inspireret af de nye lege og aktiviteter, som "Legebanden" tilfører.

Flere Legebander på vej

Udover Børnehuset i Kundby, kører Bispehøjen Børnegård og Holbæk Have også projektet, og endnu flere børnehuse er på vej med legebander. Derfor søger Kirsebærhaven, Spirrekassen, Nr. Jernløse Børnehus, Undløse Børnehus, Solsikken, Pilehytten, Kundby Børnehus og Spiren nye medemmer til den fredelige bande.

Nye bandemedlemmer kan kontakte eller aflevere en ansøgning i børnehuset senest 17. september. Den 25. september får alle nye medlemmer af Legebanderne tre timers undervisning i at tilrettelægge og gennemføre gode lege.

Find børnehuseFeedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin