Spring til indhold

Mere hjælp på vej til unge

Holbæk Kommune indgår nyt samarbejde med den frivillige forening Gadespejlene. Samarbejdet skal sikre, at udsatte unge kan få vejledning af en frivillig mentor
22.04.2014

Gadespejlene er en mentorordning for unge, som blev oprettet af Roskilde Kommune tilbage i 2010. Oprindeligt blev Gadespejlene født, som en mindre del af et større forebyggelsesprojekt mod ungdomskriminalitet.

I 2013 stiftede Gadespejlene sig som frivillig forening, og nu udvider foreningen altså sit arbejde geografisk.

Perspektiver for Holbæk Kommune

Det nye samarbejde giver Holbæk Kommune mulighed for at hjælpe unge, der har det svært, men som ikke hører hjemme i et kommunalt system. De unge får nu mulighed for at få støtte gennem kontakt til en frivillig mentor hos Gadespejlene.

- Vi er en mentorordning af ressourcestærke voksne, der hjælper unge med at indgå i meningsfulde sociale sammenhænge som skole, arbejde og fritidsinteresser. Vi hjælper unge på deres præmisser og møder dem, der hvor de er, fortæller Søren Munk, der er formand for Gadespejlene - mentorer for unge.

Den Kriminalpræventiv Pris for mentorarbejdet

I 2012 modtog Gadespejlene Den Kriminalpræventive Pris for sit arbejde

- Vi er ikke en erstatning, men et supplement til den kommunale sagsbehandling. Vi frivillige kan noget andet, end I kan kommunalt. Det gør noget i mødet med de unge mennesker, at en mentor kan vise, at han eller hun er der frivilligt, fortæller Søren Munk.

Læs mere om Gadespejlene på www.gadespejlene.dk.

Læs artikel fra Nordvestnyt om det nye samarbejde mellem Holbæk Kommune og Gadespejlene her.Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard