Spring til indhold

Ministerium støtter lokalsamfundets udvikling

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter frigiver midler til at styrke lokalsamfundenes udvikling og overlevelse
03.04.2014

Via EU's landdistriktsprogram for 2014-2020 har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter nu fået mulighed for med økonomiske midler at støtte lokalsamfundenes udvikling. Støtten uddeles via særlige foreninger - Lokale AktionsGrupper - der godkendes af ministeriet og får stillet et specifikt beløb til rådighed, der kan anvendes til udviklingsprojekter og til foreningens drift.

Lokalt i Holbæk Kommune kunne disse foreninger tages deres udspring i de allerede eksisterende lokalfora.

De Lokale AktionsGrupper (LAG) er organiseret som foreninger, der - i samspil med lokale borgere og andre foreninger - skal skabe økonomisk udvikling og attraktive levevilkår i landdistrikterne.

Hver LAG får ifølge ministeriet i gennemsnit stillet 2 mio. kroner til rådighed årligt fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og EU. Aktionsgruppens bestyrelse tildeler pengene til lokale aktiviteter, der kan styrke udviklingen i deres område.

En lokal aktionsgruppe kan for eksempel give tilskud til at

  • starte eller udvikle en lille virksomhed, fx en fødevarevirksomhed der producerer ud fra
  • styrke lokale råvarer
  • skabe aktiviteter for turister, som fx faciliteter og bådture
  • udvikle kultur- og fritidstilbud, som fx en beachvolleybane eller et kulturhus i landsbyen
  • lave små naturprojekter, som fx vandre- og naturstier

Informationsmøder

Kom og hør Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters bud på, hvordan lokaldrevet udvikling kan bidrage til at fastholde og etablere nye arbejdspladser og forbedre levevilkårene.

Mødet sigter mod en bred målgruppe som bl.a. omfatter borgere, foreninger og andre lokale aktører - private som offentlige - der ønsker at få en introduktion til arbejdet i de Lokale AktionsGrupper.

I vores region er der informationsmøde onsdag 9. april kl. 17-19. Det foregår på Hotel Sorø Comwell, Abildvej 100, 4180 Sorø. Der er tilmeldingsfrist til mødet 6. april.

Læs mere om informationsmøderne og tilmeld dig her.Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard