Spring til indhold

Nyt liv i Tølløse med lokal kunst

De mange tomme butikker i Tølløse by er måske på vej til at blive genoplivet med kunst af forskellig art
03.12.2013

Hvad gør man, hvis man synes, at ens landsby er ved at bære præg af udviklingen med butikslukning? Man gør selvfølgelig noget ved det...!

Pia Løve fra Tølløse så et indslag i TV2 Øst om Ann-Vibeke Munter, Maribo, og hendes ide om udstilling af kunst i vinduer i tomme butikslokaler, og tænkte at noget kunne man gøre, for at gøre byen mere indbydende og seværdig.

Derfor, tog hun kontakt til et par ejere af de tomme butikker. Den første butiksejer der blev kontaktet var interesseret, hvilket straks gav troen på, at dette projekt kunne lykkes.

Rådgivning fra FrivilligCenter Holbæk

- Jeg ringede til FrivilligCenter Holbæk for at få hjælp og rådgivning, fortæller Pia Løve.

Pia Løve fortæller, at hun har fået nyttige tips og tricks af FrivilligCenter Holbæk til at komme videre med projektet, herunder hjælp til etablering af en forening.

- Ret hurtigt fandt vi i fællesskab ud af, at det nok var en god idé at forankre projektet Strøgkunst i en lokal forening; måske endda en ny lokal kunstforening i Tølløse, fortæller Jens Albagaard, frivilligkonsulent i FrivilligCenter Holbæk.

- Når man skal søge penge fra fonde og puljer, så er det næsten altid nødvendigt, at man søger det via en forening, da der så er bedre mulighed for kontrol med, hvad pengene bliver brugt til. Det er da heldigvis heller ikke særlig besværligt at stable en forening på benene. Det er sådan noget, vi hjælper med i FrivilligCenter Holbæk.

Lokal interesse i Tølløse

Pia Løve gik samtidig i gang med at tage kontakt til 5 lokale og erfarne kunstnere, for at fortælle om projektet, og samtidig finde ud af, om der kunne findes opbakning til at danne en lokal kunstforening Strøgkunst til realisering af ideen. Med det samme var der en opbakning fra de 5 lokale kunstnere, der meget gerne ville være med. Projektet tog således form med det samme - og søndag 17. november 2013 blev Foreningen StrøgKUNST stiftet.

- Det viser bare, at hvis man har den rigtige idé og gå-på-mod, så kan man ret hurtigt og med ganske få midler komme ret langt, siger en glad og stolt Pia Løve, som glæder sig til at præsentere kunstnernes værker.

Hvis man er interesseret i at høre mere om projektet, så kan man kigge på foreningens hjemmeside på www.stroegkunst.dk eller kontakte foreningens formand Pia Løve på forening@stroegkunst.dk

Fernisering i næste uge

Allerede tirsdag 10. december 2013 åbner StrøgKUNST den første udstilling i vinduerne hos Nordea på Jernbanevej og i Boesens tidligere forretningslokaler på Tølløsevej.

Fem kunstnere fra Tølløse udstiller deres værker: Anna Vesterlyng, Ove Vith, Linda Vesti Thygesen, Vibeke Jensen og Tine Secher. De tre af kunstnerne er med i bestyrelsen for den nye forening - nemlig, Anna Vesterlyng, som er næstformand, Vibeke Jensen og Ove Vith. Mogens Andreasen er bestyrelsens femte medlem.

Seks udstillinger om året

- Vi lægger vægt på, at de udstillede værker har kvalitet, og at der også tages hensyn til, at udvalget skal være bredt, siger Pia Løve.

- Vi lægger vægt på, at de udstillede værker har kvalitet, og at der også tages hensyn til, at udvalget skal være bredt, siger Pia Løve.

- Vi vil gerne være med til at udbrede en glæde ved kunst og ændre Tølløses "strøg" til en oplevelse for sanserne, og ser det som en værdi, at skabe et fællesskab på tværs af kunstnere og kunstarter. Det giver kunstnere gode muligheder for at udstille, og dermed bliver kunst også den del af gadebilledet.

StrøgKUNST satser på mindst seks udstillinger om året, og de satser ikke kun på kunst i butiksvinduer.

- En af vores fremtidsvisioner er at købe en skulptur eller lignende for at skabe nyt liv i byens rum.

 Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard