Spring til indhold

Red Barnet holdt Halloween på Holbæk Museum

Red Barnets Familieoplevelsesklub i Holbæk var blandt de fem modtagere af tilskud fra Aktivitetspuljen i september
04.11.2014

Nu har de brugt noget af tilskuddet på en tur til Holbæk Museum for at fejre Halloween. Her er deres beretning fra turen.

Halloween på Holbæk Museum med Famillieoplevelsesklubben

I dag har vi fejret Halloween på Holbæk Museum, hvor der var mulighed for at lave papirlamper og lave græskarlamper.

Udover at lave lamper kunne alle også gå på opdagelse på museet i de gamle bygninger med forskellige oplevelser til følge. I et lille hus var der smagsprøver på hjemmelavet græskarsuppe. Mange synes den smagte dejligt. Der var dog en enkelt, der udtalte "jeg synes den er for tyk" - og jo det er "gammeldags" græskarsuppe, for den var blendet på gammeldags maner med et fladt piskeris, så der var bid i den.

Alle børn, der var med i dag, fik også 10 museumspenge, som der kunne handles for i Kramboden, så her blev der provianteret slik. Det hus hvor Kramboden er, er af ældre dato, så der lugter jo også gammelt, da huset er fra 1660 og flyttet til museet i 1937. Aå her kan jeg citere "lakridsen smager lidt gammelt, ligesom huset lugter".

På 1. salen i Fattiggården er der en fin dukkehusudstilling og en aktiv udstilling, hvor man må røre ved legetøjet. Aå her samlede vi bl.a. et stort klodspuslespil og kunne drikke te i dagligstuen med hjemmestrikkede kager til. Til stor fornøjelse kunne alle også konstatere at også dette hus var gammel, for gulvet var meget skævt, så man næsten blev fuld af at gå på det.

Vi håber, at alle har haft nogle fornøjelige timer på Holbæk Museum med nye oplevelser samt gode sandwich og sodavand til frokost samt kaffe/te og en is til slut at gå hjem på.

Når du nu har læst dette og også gerne vil være med til at gøre en forskel for børn i Holbæk, er du velkommen til at kontakte os. Vi har vores næste arrangement den 7. december , hvor vi julehygger.

 

Red Barnets Familieoplevelsesklub

 Feedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard

Aktivitetspuljen

Hvert år uddeler Frivilligrådet 150.000 kr. fra Aktivitetspuljen.

Se, hvordan du søger penge fra puljen