Spring til indhold

Succesfuldt besøg på Jyderup Bibliotek

Første etape af FrivilligCenter Holbæk på tour blev afviklet på Jyderup Bibliotek i går
08.01.2014

Tirsdag 7. januar 2014 var FrivilligCenter Holbæk rykket til Jyderup Bibliotek for at komme ud og møde de lokale foreninger der. Det viste sig at være en succes for både centeret og de lokale foreninger.

10 frivillige fra foreninger dukkede op og fik en snak om deres forening og det frivillige arbejde generelt.

Mange emner blev berørt i løbet af dagen: rekruttering af frivillige, ny foreningsdannelse, samarbejde mellem ligesindede foreninger, tværgående samarbejde mellem foreninger og virksomheder, byudvikling, senioridræt, erfaringsudveksling, arrangementskalender, fælles begivenheder i byen og meget, meget mere.

Arrangementskalender

Lotte Pradel fra Ældre Sagen i Tornved-Svinninge var én af dem, der mødte op på Jyderup Bibliotek. Hun vil i snarlig fremtid arbejde videre med én af de idéer, der opstod i løbet af dagen.

- Idéen går ud på at etablere en arrangementskalender på Jyderup Bibliotek, hvor alle lokale foreninger kan skrive deres arrangementer på, fortæller frivilligkonsulent Jens Albagaard.

- Kalenderen kan opfylde to forskellige formål. For det første kan den virke som et redskab til foreningerne, så de ikke lægger for mange af deres arrangementer i samme terminer. For det andet kan den bruges af de borgere, der kommer på biblioteket til at orientere sig om, hvad der sker i byen.

En anden idé, der opstod i løbet af dagen, var tanken om, at de lokale aktører inden for musiklivet sætter sig sammen og drøfter muligheden for i fællesskab at arrangere en musikalsk begivenhed.

Helhedsplanen for Jyderup

Fra Jyderup Lokalforum blev Helhedsplanen for Jyderup fremhævet som en gylden mulighed for det lokale foreningsliv til at gå i partnerskab med det lokale erhvervsliv om at skabe rammerne for et endnu bedre Jyderup i fremtiden.

- Det var en udbytterig dag, hvor der kom langt flere gode idéer på bordet, end jeg nogen sinde havde turdet drømme om, afslutter Jens AlbagaardFeedback

Sidst opdateret

06.03.2019

Ansvarlig redaktør

Jens Albagaard