Spring til indhold

Nyhedsbrev #04-2014

04.04.2014

Fastholdelse af de unge i foreningerne

Mange foreninger kæmper for at få de unge ind i deres forening - og for at holde på dem, når først de er der.

I Klubben i Vestergade har de spurgt de unge selv, hvad der skal til, for at de gider melde sig ind i en forening. De har også spurgt dem, hvad der skal til, for at de gider blive der. Det er der kommet en lang række spændende udsagn ud af. Måske du kommer fra en forening, hvor du kan drage nytte af denne viden...

Læs mere om de unges svar her.

Rekruttering af frivillige til foreningerne

FrivilligCenter Holbæk hjælper gerne alle foreninger med at rekruttere frivillige til deres arbejde – lige som vi gerne hjælpe alle frivillige med at finde den rette frivillige indsats.

Som udgangspunkt anbefaler vi alle foreninger til at slå deres "frivilligjob" op på portalen FrivilligJob.dk. Det er en gratis jobportal for frivilligjobs, og den dækker hele landet. Har du brug for hjælp til at lægge det første job ind, så kontakt os ... Vi hjælper gerne!

Vi lægger også gerne frivilligjobs op på vores Facebook-side, hvor de hurtigt kan deles blandet en masse borgere og potentielle frivillige. Bare send besked til os på frivilligcenter@holb.dk.

Find FrivilligJob.dk her

 

OnsdagsCafé – for og med frivillige

Udvalgte onsdage resten af året inviterer FrivilligCenter Holbæk til OnsdagsCafé på Kasernevej 6 i Holbæk.

Et af formålene med FrivilligCenter Holbæk er at understøtte de frivilliges arbejde og bidrage til, at frivillige kan finde inspiration og sparring blandt hinanden og deres frivillige arbejde. Den nystartede OnsdagsCafé er for netop de frivillige, og er en mulighed for de frivillige til at komme og møde hinanden i nogle uformelle rammer.

Læs mere om OnsdagsCaféen her.

Børneattester kan nu hentes digitalt

Foreninger kan nu indhente en digital udgave af de lovpligtige børneattester for instruktører, trænere, ledere og andre med lederansvar for børn og unge under 15 år.

Her fra 1. april 2014 kan børneattesterne udfyldes digitalt af foreningslederne på www.politi.dk. Attesten udstedes kun, hvis personen giver samtykke til, at børneattesten må sendes til foreningen.

Læs mere om de digitale børneattester her.

Ministerium støtter lokalsamfundets udvikling

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter frigiver midler til at styrke lokalsamfundenes udvikling og overlevelse.

Via EU's landdistriktsprogram for 2014-2020 har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter nu fået mulighed for med økonomiske midler at støtte lokalsamfundenes udvikling. Støtten uddeles via særlige foreninger - Lokale AktionsGrupper - der godkendes af ministeriet og får stillet et specifikt beløb til rådighed, der kan anvendes til udviklingsprojekter og til foreningens drift.

Læs mere om de Lokale AktionsGrupper her.

 



Feedback

Sidst opdateret

24.03.2021

Ansvarlig redaktør

Morten Hørlyck Augustesen

Tilmeld nyhedsbrev